Allesovergay.nl
10:00 PM
Wanneer is iemand biseksueel?

Mensen die op vrouwen én mannen vallen, worden wel biseksueel genoemd. Biseksualiteit heeft net als homoseksualiteit te maken met gevoelens, gedrag en identiteit: wat je voor een ander voelt, wat voor seksuele contacten en relaties je aangaat en hoe je jezelf noemt. Veel mensen hebben biseksuele gevoelens en fantasieën, veel minder mensen doen er iets mee en nog minder noemen zichzelf bi.

 

Sommige biseksuelen hebben afwisselend relaties en/of seks met mannen en met vrouwen, anderen tegelijkertijd. Een vrouw die op de middelbare school bijvoorbeeld een vriendje had, krijgt op haar twintigste een relatie met een vrouw. Of een man die getrouwd is met een vrouw, wil af en toe ook seks met een man. Of en waarom iemand zichzelf bi noemt, is persoonlijk.

 

Biseksuelen worden vaak ingedeeld bij heteroseksuelen of bij homoseksuelen, afhankelijk van de relatie die zij hebben. Daardoor is biseksualiteit vaak onzichtbaar. Zie ook: Waarom hoor je minder vaak over bi’s dan over homo’s en lesbo’s?

 

Lees hier meer informatie over biseksualiteit en/of bestel het boek Beter biseks in de webshop van Schorer.

 

Johan: ‘Op een schaal van 0 tot 10, waarbij 10 voor homo staat, ben ik een 7. Ik heb een aantal keren iets met een vrouw gehad maar dat waren altijd vrouwen die zelf initiatief namen, die de eerste stap zetten.’ [Beter biseks, p. 126]

 

Angela: ‘Een vrouw is zoveel zachter, zoveel warmer en begrijpt me vaak zoveel beter. Echt lesbisch ben ik niet, want ik hou verschrikkelijk veel van mijn vriend, ook op het lichamelijke vlak gaat het perfect. Ik hou gewoon van mensen. Ik word verliefd op een persoon. Man of vrouw, dat maakt niet uit. Het gaat om de persoonlijkheid en dat heeft, in ieder geval voor mij, niets met trends te maken.’ [Zij aan Zij, 1999-2, p. 15]

vorige terug volgende